Moravský strojársko-metalurgický UNEX rozšíril aktivity na Slovensku

07.11.2007 Snina

Snina 7. novembra (TASR) - Moravský strojársko-metalurgický komplex UNEX rozšíril svoje aktivity na Slovensko. Dcérska spoločnosť UNEX Snina, a. s. , dokončila v týchto dňoch inštaláciu výrobnej linky na výrobu ...
\"Zamestnávame zhruba 130 pracovníkov, vrátane bývalých zamestnancov sninského Vihorlatu, \" informoval personálny riaditeľ UNEX-u Ján Klus. Časť zamestnancov sa zaúča v Uničove, ďalší sa podieľali na príprave priestorov v Snine. Vedenie UNEX-u plánuje rozšírenie výroby, preto naďalej hľadá skúsených zváračov, zámočníkov, lakovníkov a pod. Budúci rok by sa mal počet zamestnancov rozšíriť na 300.
Prvé hotové výrobky majú opustiť brány sninskej firmy už pred Vianocami. Podľa predpokladov by mal sninský UNEX v budúcom roku realizovať tržby vo výške až 1 miliardy Sk. Zároveň by sa mali zdvojnásobiť výrobné priestory na celkových 40 000 štvorcových metrov.
\"Otvoreniu prevádzky v Snine predchádzala dlhá zložitá prípravná fáza, v rámci ktorej pracovníci firmy upratovali výrobné priestory a došlo tiež k vysporiadaniu majetkových vzťahov, \" uviedol dnes pre TASR hovorca UNEX-u v Uničove Boris Keka. Dodal, že spoločnosti sa podarilo kúpiť v priebehu ostatného roka všetky kľúčové aktíva v areáli bývalej spoločnosti Vihorlat. V decembri 20069 podpísali zhruba štyri stovky prepustených pracovníkov spoločnosti Vihorlat Snina, s. r. o. , s UNEX-om dohodu o postúpení pohľadávok (miezd a odstupného) v celkovej výške približne 25 miliónov Sk, ktoré UNEX v plnej výške už väčšine ľudí vyplatil.
Ďalší rozvoj aktivít UNEX-u v Snine bude podmienený úspešným náborom kvalifikovaných pracovníkov. Spoločnosť očakáva, že nárast objemu výroby povedie v nadchádzajúcich troch rokoch k využitiu šiestich v súčasnosti nevyužitých výrobných halách. \"Do roka 2010 UNEX Snina plánuje zaviesť výrobu s ročným objemom až 2 miliardy Sk, čo predpokladá zamestnať 1 000 pracovníkov, \" doplnil Keka.
V súčasnosti skupina UNEX vo svojich dvoch výrobných továrňach v Uničove (UNEX, a. s. ) a v Olomouci (Moravské železiarne, a. s. ) zamestnáva približne 2 600 pracovníkov. Konsolidované tržby v tomto roku presiahnu 4 miliardy Sk.
 

Vyberte región